Lente in Haarlem

Lente in Haarlem

De lente is aangebroken in Haarlem en dat betekent dat de stad weer tot leven komt na een lange en koude winter. De bomen beginnen te bloeien, de zon begint te schijnen en zoals het een echte Nederlander betaamt, komen we gelijk naar buiten om te genieten van het mooie weer. Die levendigheid betekent dat er het komende seizoen ook weer genoeg te doen is in de stad.

 

Wat te doen in de Lente in Haarlem?

Een van de beste manieren om de lente in Haarlem te ervaren is door te wandelen door de vele parken en tuinen. Het bekendste park van de stad is de Haarlemmerhout, dat op slechts een paar minuten lopen van het stadscentrum ligt. Dit park heeft prachtige wandel- en fietspaden, speeltuinen voor kinderen om te spelen en een kinderboerderij met grote hertenweide. Ook zijn er in de Haarlemmerhout verschillende historische gebouwen te vinden zoals Paviljoen Welgelegen en de sociëteit Dreefzicht. Verder zijn er nog andere mooie plekken zoals de prachtige stadstuinen van de Hortus Medicus en de Kweektuin.

In het centrum zetten veel cafés en restaurants hun terrassen weer buiten om te genieten van het mooie weer. Het is heerlijk om te genieten van een drankje op het terras en te kijken naar de mensen die voorbij wandelen. In het voorjaar vindt ook het jaarlijkse bloemencorso plaats, waarbij de corsowagens vanuit Noordwijk naar Haarlem rijden, waar ze 23 april de hele dag te bewonderen zijn.

Haarlem staat ook bekend om haar vele markten. De weekmarkt vindt wekelijks op zaterdag plaats op de Grote Markt, maar ook op de Botermarkt zijn kraampjes te vinden. Hier is ook wekelijks een biologische markt te vinden. Op 2 april kun je genieten van een oase aan bloemen. De Grote Markt wordt dan omgetoverd tot bloemenmarkt en tulpenpluktuin. Hier vind je prachtige bloemen zoals tulpen, hyacinten en narcissen.

 

Bootje huren in de lente in Haarlem

Naast het wandelen is er niets lekkerder dan neerploffen in de comfortabele kussens van een luxe sloep in Haarlem om de stad eens vanaf het water te bekijken. Huur een sloep met schipper en laat je volledig in de watten leggen met een compleet verzorgde rondvaart of vaar zelf met een sloepje langs de mooiste plekken. Het water is rond deze tijd van het jaar nog wat fris, maar op een lekkere warme dag springen de echte waaghalzen er al in om af te koelen. Een leuk bedrijfsfeestje of een dagje uit met kinderen, op het water vermaakt iedereen zich!

Boot-Huren-Haarlem

Festiviteiten vanaf het water in de lente

Ten slotte zijn er in de stad verschillende evenementen en festivals die plaatsvinden. Het meest bekende evenement is Koningsdag in Haarlem, dat op 27 april wordt gevierd. Ook op deze dag zijn de festiviteiten het beste te aanschouwen vanaf het water. Bij ons huur je een boot die je zelf mag varen. Tijdens deze dag zijn er veel activiteiten en feesten in de stad en kun je genieten van verschillende optredens en optochten. Ook is er het Bevrijdingspop festival op 5 mei, waarbij de bevrijding van Nederland wordt gevierd. Het festival in Haarlem is de grondlegger van alle bevrijdingsfestivals in Nederland en is uitgegroeid tot het grootste, gratis toegankelijke festival van Nederland. Op dit festival treden veel bekende artiesten op en kun je genieten van verschillende activiteiten.

Kortom, de lente is een prachtige tijd van het jaar waarin de stad tot leven komt. Of je nu wilt wandelen in de parken en tuinen, wilt genieten van een drankje op het terras, een bootje wil huren in Haarlem of wilt deelnemen aan de vele evenementen en festivals, er is voor iedereen wel iets te beleven in de Lente in Haarlem.

Boek Nu Plastic-fishing-HaarlemCompany-Event-Haarlem