Over Luxe Sloepen Haarlem

Slechts 27 jaren jong en toch ben ik, Arendo van Hulsbergen, eigenaar van Luxe Sloepen Haarlem, al ruim 20 jaar op het water te vinden.
Mijn liefde voor het Hollandse water begon zoals zoveel van onze landgenoten in een optimist.
Vervolgens laser pico, kielboot, laser, splash en catamaran.
Uiteindelijk werd rond mijn 13e af en toe het zeil verruild voor een buitenboord motortje, soms bevestigd achter een klein vissersbootje, soms achter een opgeblazen zodiac van vriendjes. Als echte ‘’mug’’ bevoer ik dan de rivier waaraan Haarlem zoveel verschuldigd is, het Spaarne.

In het begin van mijn studententijd stond het varen even op een laag pitje.
Dit duurde echter (gelukkig) niet lang, want toen ik 19 was vroegen vrienden of het mij niet leuk leek om voor hen te varen.
Nou, dat leek mij wel wat. Nog geen 3 uur later stond ik op een (te) grote stalen bak een groep studenten te manoeuvreren over de grachten van de hoofdstad.
De liefde voor het water was weer helemaal opgeborreld.

Van Amsterdam naar Haarlem

Enkele jaren gingen voorbij waarbij ik zelf boten had en voer door Amsterdam, tot ik op een geven moment bij mijn moeder op bezoek was .
Ze had net haar intrek genomen op een woonboot aan het Spaarne, de liefde voor water heb ik niet van een vreemde.
De zon reflecteerde als een spiegel op het water en de prachtige bomen die trouw als bodyguards het Spaarne versieren deden bij mij een lampje branden.

Waarom zou ik niet hier in Haarlem boten gaan verhuren? Het is per slot van rekening mijn stad, de stad waar ik geboren ben en nog steeds het liefst verblijf.

Zo is ruim 3 jaar geleden het verhaal begonnen van Luxe Sloepen Haarlem.
Ruime nette sloepen, van alle gemakken voorzien en serieus goede catering, dat is de filosofie. Samen met ons team is dat waar wij voor staan.

Ondanks dat we vaak schippers nodig hebben voor de verschillende boten vaar ik gelukkig nog regelmatig een van de sloepen, prachtig.

Wij hopen u graag binnenkort welkom te mogen heten aan boord van een van onze Luxe Sloepen.

Direct uw rondvaart boeken?

U kunt dagelijks contact opnemen om een afspraak te maken.

Boek Nu
Boot huren zonder schipper