Plastic vissen Haarlem

Plastic vissen Haarlem

Ben jij op zoek naar een bijzondere ervaring of een leuk uitje, waarbij je zowel kunt genieten en tot rust kunt komen terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een goed doel? Of wil je simpelweg je handen uit de mouwen steken en een steentje bijdragen aan het schoonhouden van de wereld om je heen? Ga plastic vissen!

Plastic soep: wat is dat?

In Nederland belandt jaarlijks circa 50 miljoen kilo afval op straat, strand of in de natuur. Door de krachten van de wind of de rivieren beland het vuil in de zee. Het plastics en ook de onzichtbare stukjes plastic (microplastics) die op die manier in de zee terecht komen worden samen ‘plastic soep’ genoemd. Plastic hoort niet in onze zeeën en wateren thuis. Dieren zien het plastic namelijk aan voor voedsel en eten het op en/of raken erin verstrikt. En houd je van vis of eend? Dan consumeer jij het plastic uiteindelijk ook. Dat moet anders!

Wat is plastic vissen?

Plastic vissen is het opvissen van plastic uit de grachten en/of wateren. Dat doe je met handige schepnetten en afvalzakken. Zo draag je bij aan de samenleving en de natuur om je heen. En doordat je heerlijk buiten op het water bent kan plastic vissen ook zeer ontspannend zijn!

Uitje plastic vissen in Haarlem

Als je op zoek bent naar een leuk en duurzaam uitje in Haarlem, dan is plastic vissen zeker wat voor jou! Het is namelijk een echt win-win: je bent buiten en geniet van de stad vanaf het water, terwijl je bijdraagt aan het schoonhouden van Haarlem. En, wanneer je als bedrijfsuitje gaat plastic vissen, werkt je aan de teamspirit. Het samenwerken met je collega’s aan een duidelijk en gezamenlijk doel komt deze namelijk zeker ten goede. Maar ook voor kinderen is plastic vissen een leuke activiteit. Kinderen leren zo namelijk dat de natuurlijk om hen heen belangrijk is en dat ze daar goed voor moeten zorgen. Uiteraard staat veiligheid bij ons op nummer 1: daarom krijgen de kinderen allemaal een zwemvest aan. Waar wacht je nog op? Reserveer nu jouw uitje plastic vissen nu bij Luxe Sloepen Haarlem!

Uitje plastic vissen: hoe werkt het?

Ons advies is om +/- 2 uur uit te trekken voor het plastic vissen. Uiteraard is het mogelijk deze tijd te verlengen. Binnen 2 uur kun je mooie routes door de Haarlemse grachten varen. Je huurt bij ons een sloep, waarbij wij je ook een routekaart, schepnetten, afvalzakken en zwemvesten voor de kids meegeven. Wanneer je afval opgevist hebt, is het aan te raden het afval direct aan boord te scheiden. Uiteraard leggen wij je van te voren alle vaarregels uit.

Neem contact op!

Boek Nu koningsdag haarlem Bootje-huren-Haarlem