varen met mooie wijnen in Haarlem

Varen met heerlijke wijnen in Haarlem

Echt genieten tijdens het varen in Haarlem doe je natuurlijk met een glas wijn in de hand.  Mooie wijn tijdens het varen is minstens net zo belangrijk als lekkere kussens of een mooie luxe sloep. Voor de mooiste wijnen en het beste advies werken wij samen met Wine2B.

Wine2B is ontstaan vanuit de passie van een drietal wijnliefhebbers. Echte ondernemers die van hun passie hun vak hebben gemaakt. En dat merk je aan alles! Zo is het assortiment heel erg ruim te noemen met meer dan 300 wijnen uit 17 landen. Iedere fles is een bewuste keuze en over alle wijnen kunnen ze bij Wine2B erg veel vertellen. Laat je dus gerust inspireren en verassen door de sommeliers van Wine2B, zowel bedrijfsmatig als voor de particulier denken ze graag mee met je mee.

Waar moet je aan denken bij een mooie wijn op het water? Hou het volgende in gedachten terwijl je wilt gaan genieten van de juiste wijnen tijdens het varen: kies een mooie wijn die past bij het serene varen en de harmonie op het water. Daarnaast is een soepele en knisper frisse wijn vaak de juiste optie voor een zomerse middag.

Allereerst kiezen wij gedurende de warmere maanden voor een mooie rosé en witte wijn. Een licht gekoelde rode wijn zou een optie zijn maar wij kiezen ervoor om de rode wijn te bewaren voor oktober en november op het water maar dat is persoonlijk.

Witte wijn & Rosé op het water

Zoals je wijn bij het eten hoort te matchen zo vanzelfsprekend is het eigenlijk ook om goede wijn bij de omgeving te matchen. Wij raden aan om tijdens het varen dan ook te kiezen voor een frisse witte wijn of mooie lichte rosé uit de Provence. Onze wijnen op dit moment zijn :…

Domaine de la Sangliere, Riva rosé
IGT Mediterranee, Provence, Frankrijk

Domaine de la Sanglière is gevestigd in het hart van de Provence, vlakbij het pittoreske stadje Bormes les Mimosas op slechts enkele kilometers van de Middellandse Zee.

Bij dit familiebedrijf maken ze sinds de jaren ’80 wijn.

De wijn zelf:Deze wijn straalt één en al verleiding uit. De zachtroze kleur om te beginnen. Vervolgens het aantrekkelijke, zachtfruitige parfum. En de mooie, goed gevulde smaak maakt het helemaal af. Niet ingewikkeld, wel heel erg lekker, in iedere zomerse setting die je je kan bedenken.

De inmiddels welbekende Provence rose wijnen staan wereldwijd bekend om de lichte kleur en de heerlijke verfrissende en fruitige wijnen. Riva rosé is een heerlijk vrolijk en fruitig glas wijn.

Door het klimaat de in de provence met warme zomers en milde winters, en worden gekoeld door de zeewind. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van gezonde en rijpe druiven.
Domaine de la Sanglière is vooral bekend om zijn roséwijnen, die de essentie van de Provence belichamen. Ze maken gebruik van traditionele druivenrassen zoals Grenache, Cinsault en Syrah, die zorgen voor levendige wijnen met een mooie frisheid en elegantie.

VQ, Verdejo
J. Fernando Family Winery , Rueda, Spanje

Het Familiebedrijf J. Fernando bezit een aantal verschillende wijnbedrijven in Spanje, de VQ Verdejo komt uit Rueda, de streek die bekend staat om zijn loepzuivere en frisse stijl. Dit is de regio

waar de Verdejo druif naam en reputatie heeft opgebouwd. Inmiddels behoort de Rueda Verdejo tot de klassiekers en niet voor niets. Knisperfris en toch vol van smaak.

Het wijnhuis waar deze frisse witte wijn vandaan komt, is J Fernando Family Winery. Dit is een familiebedrijf in in het hart van wijngebied Rueda. Hier wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Resultaat: high-end wijnen met ieder hun unieke finesse. Dit laatste komt vooral door een volledige controle van de vinificatie.

De wijn zelf:
Deze VQ Verdejo is afkomstig uit het Rueda gebied in Spanje. Hier worden de allerbeste Verdejo wijnen gemaakt. De wijn is knisperfris, droog en fruitig. Heerlijk om van te genieten als aperitief of lekker bij de borrel.

Kijk naar de mogelijkheden om een sloep te huren of ontdek meer over de mooiste wijnen van haarlem bij Wine2B.

Boek Nu zeilles-haarlem